Для информации, может быть кому то пригодится. Товарищ, при таких объемах, на конечном этапе, применял вместо пресса - центрифугу от старой стиральной машины. Процесс значительно облегчился и ускорился.
Тесть вообще не заморачивается, берет чистый мешок сваливает туда ведра три пюре подвешивается на ночь в гараже над вываркой, утром в мешке остаётся один жмых, а в выварке сок.
А вчора ще було літо Вечір добрий, шановні. Приїхавши з дачі, переробивши ще кучу хатніх справ, відкрив ХРФ - хотів трохи написати. Але.....відкрив тему"Копатели", перечитав ще одне чудове оповідання пан Ігора. Замислився черговий раз про доцільність дачі . Ну поки вона є - насолоджуюся "дачним відпочинком" Як завжди наша банда і труд і відпочинок: Десь тони півтори перевезли до сараю хлопці. Потім забастували. Ще дві тритини залишилося в полі. Хлопці справжні помічники Але і без пустощів нікуди Ну як же без відпочинку і чудової вечері? Ніяк Приємно, що я вже на керівній посаді. Що вже тільки підказую та керую. Хлопці вже самі і нарубати і розпалити і приготувати вміють. Трохи відсвяткували, вірніше проводили літо та зустріли осінь. Чомусь сумно стало. Мабуть того, що літня відпустка якось минулася без мене. Ну нічого, мабуть не дуже втомився Останні літні квіти А завтра була осінь.... Дякую за увагу, З повагою, Сергій М.
Тоже сегодня последние собрали, в общей сложности по яблокам надавили сока 120л, 6 больших ящиков заложили на зиму, ещё 4 раздали родичам, урожай супер,остался ещё снежный кальвий и делюшес(груша-яблоко).
Ще раз вечір добрий, шановні. Після суботнього марш-кидку по лісу в неділю - примусові фізичні навантаження на фазенді. Я з дружиною, дітлахи забастували, бо без ночівлі, шашликів та розваг. Прийшли якісь троянди на замовлення, і я як "Золушок" саджав "Сорок розовых кустов" Далі збирання яблук, хай їм грець Та підготовка городини до тракторця. Трохи ще фото з осінньої фазенди. От за що я особисто люблю осінь так це за різні барви на фоні неймовірного блакитного неба. Дивився б і дивився. Трохи квітів На цьому буду завершувати невеличку оповідь. Бо я хоч і міцний дядька , але до спецназа "морських котиків" ще далеко Втомився. Дякую за увагу. З повагою, Сергій М.
Ще трохи і шабаш Золота осінь триває. Дачні роботи потроху завершуються. Хоча ця робота дурака(мене) завжди знайде. Або жінка щось вигадає Піймав трактор - клас. Ну начебто все. А зузьки, придумала та закомандувала дружина смородини та малини посадити, та ще більше часнику, бо каже раніше щось ти на СВ не їздив, а зараз чотири рази на рік не рахуючи риболовлю. Треба більше всього. Отож почапали до сусіда свого за саджанцями. А сусід великий трудяга, Горлов Микола Олексійович. Рекламувати не буду в інеті повно інформації. Пригостив свіжою полуницею прям з грядки Це він вирощує такі сорти Ну, я відпочину, а ти працюй Прийшли ще саджанці штамових рослин: шовковиця та грушовидна айва Сподіваюсь приживуться та дадуть врожай. Ну тепер начебто все. Ще вкрити віноград та довирізати малину і можна і до зимової риболовлі готуватися. Дякую за увагу. З повагою, Сергій М
Закрыл грибной сезон, неделей ранее. Постепенно закрываю дачный сезон. В среду был у родителей на даче (на Травянском вдх.) и неожиданно понял, грибы просто так не сдаются. На яблоне Айдаред обнаружил вешенку. Мама хотела выкидывать не зная, что это. Получилась тяжелая, мясистая на 1,97кг.
Это да. В этом году такая напасть на ней, раньше не было. Яблоню садили примерно в 1990 году. Думаю пройтись железным купоросом