Дорожки для велосипедистов и море радости и удовольствия - Да шоб мы так 10 лет жили в своей стране первого сорта
Если бы у нас так относились бы к велосепедистам, то было б очень круто...) И самое главное у них еда острая ! А это для меня - все !)
Святая реприватизация. Украинские власти начали борьбу с монополистами в отечественной экономике. Украинская власть силовыми методами пытается ограничить влияние крупнейших бизнесменов на экономику. Дело дошло до реприватизации. В конце марта, когда президент уволил миллиардера Игоря Коломойского с должности главы Днепропетровской ОГА, эксперты заговорили о начале процесса деолигархизации в стране. Похоже, их прогнозы оправдываются. Ахметку тоже зажали.... И не только его... http://nv.ua/publications/svyataya-...istami-v-otechestvennoy-ekonomike--46182.html
У Полтаві помер останній у світі свідок Нюрнберзького трибуналу над головними фашистами Йосип Гофман був особистим охоронцем головного обвинувачувача від СРСР. Учора ввечері в Полтаві помер 89-річний Йосип Гофман, якого вважали останнім у світі свідком Міжнародного військового трибуналу 1945-1946 років у німецькому Нюрнберзі над головними фашистами. Під час Нюрнберзького трибуналу Гофман був особистим охоронцем головного обвинувачувача від СРСР Романа Руденка. "Разів вісім мені виписували перепустку в залу, де відбувався трибунал. Перебувати там мені не було необхідності, там була американська охорона, - згадував Гофман. - Із собою я завжди мав пістолет ТТ. До зали засідань зі зброєю приходити не можна було. Але іноді, коли наказувало керівництво, я все ж брав пістолет, ховав його. Нацистських ватажків бачив метрів за десять. Відчував ненависть і відразу до цих нелюдів. У мене були особисті рахунки з фашистами. Батько безвісти пропав на війні. Бабусю Маню і дідуся Піню Вайнтрубів, які не встигли евакуюватися, фашисти закопали в землю живими, бо вони були євреями. Із п'яти членів нашої родини, які воювали, живим залишився тільки я". Йосип Гофман війну зустрів 15-річним у Миколаєві, де мешкала його родина. Із матір'ю і 4-річним братом устигли втекти з міста на бричці, запряженій конем, якого хтось покинув. У 17 років добровільно записався в армію. Був розвідником, дійшов до Берліна. Медаль "За відвагу" отримав за ліквідацію німецького кулеметника, а орден Слави III ступеня – за штабного німецького капітана. Закінчив Московську військово-політичну академію ім. В.І.Леніна, займався політичним вихованням солдатів в армії. Військову кар'єру закінчив полковником. Був двічі одруженим. Син із родиною живе в Ізраїлі, він професор-фізик, доктор фізико-математичних наук. Йосип Давидович на пенсії займався патріотичним вихованням молоді, розповідаючи про війну, Нюрнберзький процес. Свої спогади про трибунал над фашистами він написав у документальній книзі "Нюрнберг застерігає", яку називав працею всього свого життя. У цій книзі він подав витяги з раніше недоступних звичайним радянським людям документів. За це Асоціація ветеранів війни США нагородила Гофмана медаллю "Victory". Гофман називав Сталіна винним у тому, що фашисти дійшли до Москви: "Сталін винен у тому, що фашисти дійшли до Москви, Сталінграда. Те, що Сталін – злочинець, я не заперечую. Але судити його ніхто не міг. Не було такої сили, яка могла б судити Сталіна. Він сам усіх судив і розстрілював". Крім того, Гофман розповідав, як СРСР приховував справжні факти про розстріл поляків у Катині. "При обговоренні питання про Катинь німецький захист проявив залізну хватку. Було зрозуміло, що німці нарешті дочекалися обговорення питання, де всі козирі були у них. Три дні захисники запевняли суд, що тисячі поляків розстріляли співробітники радянського НКВД орієнтовно у березні 1940 року. Наша делегація наполягала, що це справа рук фашистів, які вчинили злочини восени 1941 року. Адвокати представили серйозні докази, що польські офіцери були вбиті до окупації німцями цих місць. Від радянської сторони на захист представили висновки комісії академіка Бурденка, але суд відмовився долучити їх до справи. Це був один із небагатьох випадків, коли трибунал відхилив документ такого роду. Вирок Міжнародного військового трибуналу містить спеціальний розділ "Убивства військовополонених і жорстоке поводження з ними". У ньому визнані доведеними страти тільки радянських і британських, але не польських військовополонених. За злочини в Катині донині ніхто не поніс відповідальності. Спроба перекласти на підсудних відповідальність за злочини проти людства в Катині характеризує не Нюрнберзький процес, а дійсних винуватців цих злочинів – керівників ВКП (б) і НКВС", - зазначав Гофман.
Немного о книге : В основе книги — материалы Нюрнбергского процесса над главными фашистскими преступниками. В ней рассказывается о многих событиях, которые раньше в открытой печати упоминались очень сдержанно или вообще замалчивались. Уникальность книги в том, что её автор был свидетелем и отчасти соучастником этого исторического события. Книгу Иосифа Гофмана "Нюнберг предострегает" можно скачать и прочитать вот тут : http://royallib.com/read/gofman_iosif/nyurenberg_predosteregaet.html#0