В энциклопедии описывается этот гриб.Называется Боровик несьедобный или красивоножковый, относится к семейству Болетовых и имеет горьковатый вкус.Хотя на вид он конечно красивый ...
Доброго дня, шановні. Ось і я нарешті виліз до лісу. Друзяки, покрутивши пальцем біля скроні, відмовилися виїжджати о четвертій ранку. Ну і не налякали))), сам поїду. П'ята ранку ліс, краса, тепло і вітерець, що не дав з'їсти мене летючим вампірам. Місце Задонецьке- Біле озеро. Пробігся по лісочку і що? Нічого, окрім 3маслюків. І сухо,сухо. Як так такі дощі? Пів міста в маслюках та білих, а я. Приймаю рішення перелетіти терміново на запасний аеродром дуже секретний десь кілометрів шість від Задонецького. І диво - калюжі величезні, сирість в лісі і найголовніше маслюки, дуже, дуже багато маслюків, хоч коси. Але і тут мене спіткала невдача. Запізнився майже на три дні - майже всі переростки з червяками, або вже цвілі. Наколупав десь трохи більше пів ведра. І то діло))). Трохи стало підпарювати і я поїхав купатися не Донець, до "вовків". народу там під кожним кущем)) водичка тепла, але несе дуже багато трави. Накупавшись досталь неспішно почвалав до домку чистити здобичу. Відправив фото "улова" дружині, яка зараз на Чернігівщині з дітлахами. Так вона:"Хм. У нас тут білі гриби по 50грн.кг., а маслюки нікому не нужні" Ну нічого все рівно задоволений прогулянкою))). Додаю ще фото, і пішов чистити маслючки))) та чекати коли жінка привезе білих грибів))). З повагою, Сергій М.
Был в России, рыбачил немного на р. Дон ну и по пути к заветным местам немного тихо охотился. В грибах не очень разбираюсь, поэтому рвал только вот эти Я так понял что это подосиновик. после среза синеет. Вот их и рвал в основном. Каждый день проходя по этому месту . попадались такие же . Возникала мысль, чего я их вчера не видел, они что, за ночь выростают?! Пока до точки дойдешь, уже как говорится с трофеем... Были и такие грибы , на поваленных деревьях, явно не опята, я их не трогал... Были и такие... Ещё такие были. и много . Собирал только те которые знаю, может поэтому и скидываю сейчас эти фотки. Всем ни поганки ни мухомора в корзину!!
По поводу свинух,это тема постоянных споров,одни говорят сьедобная,другие не сьедобная и что её яд не сразу приносит вред ,а откладывается в организме. Я вот уже лет 30 как её с удовольствием употребляю,ещё не здох и пока не собираюсь Ну а там решать вам....
Читал статью по свинухам, там говорят , что алкоголь нейтрализует действие яда, а те кто не употребляют - для них опасен!